Om Paraidrett i Røyken Taekwon-Do klubb

Kjenner du noen som kan være interessert, så er det bare å kontakte Andreas eller Lars, så kan vi snakke mer sammen.

Tilrettelegging for paraidrett


Tilrettelagt trening

Vi har hatt paraidrett som eget treningstilbud siden oktober 2021. Alle partiene i klubben tilpasses etter forutsetninger, men på paraidrettstreningen tilbyr vi mer individuelt tilrettelagt trening der absolutt alle skal kunne være med. Målet med treningene er at man lærer Taekwon-Do og selvforsvar, forbedrer styrke, balanse og smidighet og opplever en god sosial arena der man møter venner og har det gøy sammen. 

Gradering

Taekwon-Do har formelle krav/spesifikt pensum til alle beltefarger, og for alle gjelder det at man går opp til gradering/beltetest når man kan pensumet til graden man har.

Også på ordinære partier har man forskjellige forutsetninger og tilpasninger, og det vil kunne tilpasses også for paraidrettsutøvere. Samtidig representerer beltefargene hva man kan, og det vil være behov for lenger treningstid mellom graderingene.

Støtteperson

For utøvere på paraidrettspartiet er det nødvendig at alle har med en støtteperson. Støttepersonen må også delta aktivt selv på treningen, og kan for eksempel være en veileder fra boligen, eller en støttekontakt, venn, verge eller familiemedlem. 

Hensikten med en støttepersonen er at trenerne skal fokusere på den fysiske treningen i salen, og at vi får god kommunikasjon om hvordan vi kan tilpasse treningene. Støttepersonen meldes ikke inn i klubben, og betaler ikke for treningen.

Treningstid

Torsdag

18:30 - 19:30
Paraidrett Torvbråten Skole

Medlemskap, priser og utstyr

Paraidrettsutøvere trener 1 gang pr. uke og alle får først en måneds gratis prøvetid, men man må registrere medlemmet her.

Medlems- og treningsavgift:

Etter prøvetiden betaler man kr. 150,- pr. måned. Man må opprette månedlig Vipps-avtale for treningsavgift.

Inkludert i medlemskapet:

  • Graderingsavgifter, pensumbøker og belter som for andre i klubben.
  • Medlemsskap i Norges Idrettsforbund, Norges kampsportforbund, National Taekwon-Do Norway og International Taekwon-Do Norway 
  • Forsikring gjennom Norges Kampsportforbunds kollektive bedriftsavtale med Tryg Forsikring. Avtalenummeret er 6505854

Treningsantrekk:

  • Man begynner å trene i "vanlig gymtøy", gjerne joggebukse og t-skjorte. Vi trener barbent. 
  • Vi bruker Taekwon-Do drakt når vi trener. Det er fort gjort å kjøpe utstyr som ikke er godkjent, så vi anbefaler vårt eget forbunds nettbutikk NTN Shop for utstyr.